fbpx

VOOR EEN NATUUR ZONDER PLASTIC

Hoe steunen we “een natuur zonder plastic”?

Samen met jou steunen we het WWF.  Bij elke aankoop schenken we een deel van het aankoopbedrag aan het WWF project “Voor een natuur zonder plastic“.  Je scoort dus 2 keer, door het kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing voor je drinkfles of brooddoos en door de schenking die wij voor je regelen. 

 Naar de shop

 


Het is meer dan nodig.
We worden letterlijk overspoeld door plastic afval. Van de stranden in Indonesië over de afgelegen gebieden aan de Noordpool.  Maar ook in de Middellandse Zee en onze Noordzee, overal is er plastic afval. Het verstikt langzaam onze planeet.

Zeedieren en vogels zijn de eerste slachtoffers van deze plasticvervuiling van de oceaan. Maar deze vervuiling heeft ook een impact op de mens: wist je dat er plastic aanwezig is in het voedsel dat we eten, in het water dat we drinken en zelfs in de lucht die we inademen?

Het merendeel van het geproduceerde plastic wordt slechts één keer gebruikt. Daarna wordt het gewoon weggegooid. Elk jaar komt er acht miljoen ton plastic in de oceaan terecht. Hoog tijd om hier een einde aan te maken! We kunnen deze crisis binnen een periode van 10 jaar oplossen, maar dan moeten we nu in actie schieten. 

Verander je eigen gewoonten en steun deze WWF actie door te kiezen voor drinkflessen, drinkbekers en brooddozen van 2lagoon

Daarom: Samen maken we de zee plasticvrij! Samen met WWF maken we er werk van.

Naar de shop